bme z10 hiventures

Együttműködési megállapodást kötött az ország egyik első egyetemi startup inkubátora és a Hiventures

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen valosult meg az ország egyik első egyetemi startup inkubátora, a BME Z10, amellyel az mfb csoporthoz tartozó hiventures együttműködési megállapodást írt alá február 17-én. Ezzel a BME Z10 is csatlakozott az alapkezelő inkubátor partneri hálózatához. A közös munka célja, hogy a Hiventures portfóliójában lévő egyetemi startup vállalkozások iránymutatást kapjanak az ötletük finomhangolásában.

A Budapesti  Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen valosult meg az ország egyik első egyetemi startup inkubátora, a BME Z10, amellyel az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures együttműködési megállapodást írt alá február 17-én. Ezzel a BME Z10 is csatlakozott az alapkezelő inkubátor partneri hálózatához. A közös munka célja, hogy a Hiventures portfóliójában lévő egyetemi startup vállalkozások iránymutatást kapjanak az ötletük finomhangolásában.  

A Hiventures egyik fő küldetése, hogy segítse az innovatív elképzeléseket és a startup vállalkozói formát minél szélesebb körben megismertesse. Többek között ennek elősegítése miatt kötött megállapodást a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rekordidő alatt megvalósított startup inkubátorával, a BME Z10-el. Az új inkubátor elsősorban szakértői tudással, mentorálással, valamint workshopok által igyekszik segíteni a Hiventures portfóliójának egyetemi startup vállalkozásait a további sikerek elérésében.  


„Már a kezdetektől fogva célunk, hogy az egyetemisták körében is népszerűsítsük a startup vállalkozói létet. Jó látni, hogy egyre több lehetőség áll a fiatalok rendelkezésére, hogy saját ötleteiket is megvalósítsák. Korábban, a Startup Campus BME powered by Hiventures egyetemi program keretein belül már több alkalommal sikeresen együttműködtünk az egyetemmel. Az eddig három alkalommal megszervezett programra több mint százan jelentkeztek és ebből hatan inkubációs befektetésben is részesültek. Bízunk benne, hogy az inkubátori együttműködés által is sok fiatal álmát valóra válthatjuk” - mondta Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója. 

 

A Hiventures és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem együttműködése 2018 őszén indult egy öthetes egyetemi programmal, amelyet azóta három alkalommal is megrendeztek. A program egyik fő célja, hogy a BME hallgatói térítésmentes gyakorlati tudást szerezzenek a startup vállalkozás alapításához és indításához. A képzésben résztvevők a gyakorlatban ismerhették meg a Hiventures inkubációs befektetési programját és elsajátíthatták a szükséges elméleti alapokat, eszközöket és fogalmakat. A képzés zárásaként minden alkalommal nyílt befektetési bizottsági ülésen mutathatták be a csapatok az ötletüket a Hiventures-nek, amellyel akár a portfólióba is bekerülhettek. 

További információ: Schubauer Krisztina, Marketing és Kommunikációs Igazgató, media@hiventures.hu 

 

2020-02-17