Mostantól bárki pénzt kereshet azzal, ha ismerőseit ajánlja egy munkára

Múlt héten mutatta be legújabb termékét a Talentuno, növekedési portfóliónk egyik legdinamikusabban fejlődő startupja. Új, MatchMaker elnevezésű terméküket a már megszokott applikációjukba építették be, amelyen keresztül bárki, bárkit ajánlhat egy munkára és ezzel még pénzt is kereshet – amennyiben az ő jelöltje kerül kiválasztásra.

Szeptember 25-én este, zsúfolásig telt az Európa Hajó, főként HR-esekkel. Rajtuk kívül, mi is ott voltunk és végignéztük, hogyan próbálja meg a Talentuno teljesen új alapokra helyezni a recruitment folyamatokat, ezzel pénzt, időt és energiát is spórolva partnereiknek. Új szolgáltatásukkal a tömegeket kezébe adják a lehetőséget, hogy kapcsolati hálójukat kihasználva minimum 100.000 forintot, de ennél akár jóval többet is kereshessenek. A lényeg pedig igen egyszerű: mindenki saját ismerőseit vagy barátait ajánlja egy munkára, a többi szükséges lépést a Talentuno elvégzi helyettük.

A két alapító, Kelliár Zsolt és Balázsik Péter kiemelte, hogy a toborzásban a személyes ajánlásoknak mindig hatalmas szerepe volt. Az eseményen érezhető volt, hogy a HR tech forradalom egy olyan hullámát akarják meglovagolni, amely nem kizárólag a legfejlettebb AI technológiák használatán alapul. Ennek alátámasztására a Netflix korábbi HR vezetőjét, Yvette Swagermann-t hívták el keynote speaker-nek, aki szintén egyetértett abban, hogy a hosszú és költséges folyamatokat nem csupán egy tökéletesen megírt algoritmus válthatja fel, hanem akár a crowdsourcing.

Ha mindez nem lett volna eléggé lenyűgöző számunkra, az új MatchMaker terméket ott helyben le is teszteltük. Az Európa Hajóra kerestünk kapitányt az applikáción keresztül, annak reményében, hogy a 100.000 forintot mi vihetjük haza. Sajnos nem a mi kapitányunk gyűjtötte a legtöbb, valamint a legszínvonalasabb ajánlásokat, így a honoráriumról lecsúsztunk. Ennek ellenére, az világossá vált számunkra, hogy az app használata valóban egyszerű és felhasználóbarát és egy pöttyintésre tényleg bárkit ajánlhatunk egy munkára. Társadalmi hasznosság szempontjából pedig még inkább megsüvegelendő teljesítmény, ugyanis az app-on keresztül olyan munkavállalók is ajánlásra kerülhetnek, akik nagy eséllyel kiszorulnának egy klasszikus toborzási folyamatból: kismamák, diákok vagy fogyatékossággal élők.

További cikkek a témában:

https://index.hu/gazdasag/2018/10/03/talentuno/

https://forbes.hu/tamogatoitartalom/call-me-baby/

Az eseményen készült képek itt találhatók!

2018-10-05