Itthon is elindulhat az egészségügy forradalmasítása

2018. június 13-án először került megrendezésre a Hiventures a Medtech Demo Day, ahol meghívott vendégelőadók, valamint a Hiventures legjobb egészségügyi startupjai mutatták be a szektorban rejlő kihívásokat, innovációs és fejlődési lehetőségeket.

Megtartotta első tematikus Demo Day-ét a Hiventures, ahol 11 kiváló, egészségügyi innovációt szolgáló startup cégének biztosított bemutatkozási lehetőséget potenciális befektetők és nagyvállalati partnerek előtt jövőbeni együttműködések reményében.

A kimondottan egészségügyi fókuszú eseményt óriási várokozás és felkészülés előzte meg, amelynek meg is lett az eredménye, közel 120 érdeklődő volt kíváncsi arra, hogy milyen projektek lehetnek az egészségügyi - és gyógyszeripar következő nagy innovációs durranásai.

A tavalyi évben a Hiventures befektetési portfóliójában egyértelműen a medtech, illetve healthcare témájú projektek domináltak. Mindhárom befektetési programot figyelembe véve a 150 portfolió cégeink 20% -a ebben az iparágban tevékenykedett, több mint 1 milliárd forint értékben történt tőkeinjekció. Többek között ez indokolta azt, hogy az első demo nap témája ebben az iparágban rejlő innovációs lehetőségek bemutatása legyen.

Az esemény a Microsoft és a GE Healthcare által bemutatott iparági kitekintéssel, egészségügyi trendekkel, adatvezérelt innovációs irányok felvázolásával kezdődött, majd utána következett a Hiventures 11 legjobb medtech és healthcare startupjának bemutatkozása.

Inkubációs befektetési programunkból a Dentistrobot, akik fogászati robotokat fejlesztenek, a Fitpuli, akik személyre szabott egészségügyi okos-adatokat elemeznek és a CAREonix, akik manuális fogcsiszoló fogkefét fejlesztenek. Magvető befektetési programunkból a 4D Interactive Anatomy, akik az egész emberi test mutatják be interaktív, 4 dimenziós módon az orvostan hallgatóknak, a ChemPass, akik a mesterséges intelligencia felhasználásával járulnak hozzá az új gyógyszerek felfedezéséhez, a Hubscience, akik szinten AI segítségével elemeznek és analizálnak tudományos szakszövegeket, az Insimu, akik alkalmazásuk segítségével helyezik új szintre az orvosi diagnosztizálás tanítását, valamint az RF Anatomy, akik a kiterjesztett valóság segítségével tudják megmutatni az emberi test különböző részeit. Növekedési befektetési programunkból a Hand in Scan, akik Semmelweis nyomdokain a kéz-higiénia terén tesznek fontos fejlesztéseket, a Healcloud, akik a Big Data segítségével elemzik a betegek egészségügyi adatait, valamint a Now Technologies, akik fej és szemmozgással is irányítható okos-kerekesszéket fejlesztenek.

Természetesen a jövőbeni együttműködések előmozdítására az esemény végén a networking és a 1on1 beszélgetések sem maradhattak el. Idén még két iparági területen - HR és marketing, valamint marketplace - szervez a Hiventures tematikus demo eseményt.

Az eseményről készült képgaléria elérhető a Facebook oldalunkon!

2018-06-20