Stratégiai partnerségi megállapodást kötött egymással a Hiventures és a Microsoft Magyarország

A Smart Konferencia keretein belül megrendezett Microsoft Imagine Cup elnevezésű startup verseny hazai döntőjén jelentette be Szentkuti Gabriella, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója és Kisgergely Kornél, a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő vezérigazgatója, hogy a két vállalat stratégiai partnerségi megállapodást kötött egymással.

A cégek egyéni ajánlatokkal, szakmai támogatással és képzésekkel támogatják a hazai startupok innovatív ötleteit: a Microsoft a technológiai szolgáltatások biztosításában, míg a Hiventures a pénzügyi modell felépítésében segít.

Kisgergely Kornél, A Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő vezérigazgatója kiemelte, hogy bár a vállalatra elsősorban pénzügyi befektetőként tekinthetnek a startupok, fontos, hogy ezen felül egyedi értékajánlatokkal is támogassák őket, amelyhez a technológiai háttér biztosítása elengedhetetlen.

Szentkuti Gabriella, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója hozzátette, hogy egy jó elképzelés önmagában nem elég, szükség van hozzá egy átgondolt üzleti koncepcióra és természetesen a legjobb technológiai megoldások elérhetőségére.

A két vállalat közös célja nem csupán a hazai startup ökoszisztéma felpezsdítése és a vállalkozói kedv növelése, hanem a magyar startupok régiós szintű pozíciójának megerősítése is.

A partnerségi megállapodás bejelentése mellett, a Smart Konferencia több szekciójában is feltűnt a Hiventures.

A Zöld teremben Katona Bence, a Hiventures vezérigazgató-helyettese a hazai startup körképről beszélt, „Befektetési sikerfaktorok és innovációs ökoszisztéma partnerkapcsolatok” címmel tartott előadást. A vele készült konferencia előtti interjú, itt olvasható.

A Sárga teremben bemutatkozott a Hiventures több portfóliócége is: a Chatler, amely API alapon nyújt, contact centerek számára mesterséges intelligencián alapuló szolgáltatásokat, a ShareKiwi, melynek fő profilja egyedi telekommunikációs software megoldások fejlesztése, akár hálózati lefedettség hiányában is, valamint a felhő alapú ViveLab Ergo, amely ergonómiai szimulációs rendszere tökéletesen képes modellezni a 3D környezetben mozgó gépeket, robotokat és embereket.

2018-04-13