Betekintés a hazai regionális inkubátorházak tárházába! - Ilyen volt a Meet the Incubators! Powered by Hiventures a 2017-es Startup Safary Budapesten

Immár második alkalommal került megrendezésre Budapesten a Startup Safary, melyet idén először a Hiventures is támogatott saját szervezésű Meet the Incubators! powered by Hiventures workshopjával. A kétnapos, nagyszabású fesztiválon a résztvevők közelebbről is megismerhették a startup világot, annak szereplőit, illetve betekintést nyerhettek a legmenőbb cégek irodáinak életébe, működésébe, a Hiventures meetupon pedig a hazai regionális inkubátorházak lehetőségeibe.

A ma már Európa-szerte sikeres és hagyományosnak mondható Startup Safary  kezdeményezés még 2012-ben látott napvilágot Berlinben, s Budapest mellett ma már olyan térségbeli nagyvárosokban rendezik meg évek óta, mint Párizs és Athén. A rendezvény így ma már Európa szinten képes kiszolgálni az igényt a startup világban zajló trendek megismerésére, átfogó ismeretet nyújt az érdeklődők számára az ezekben rejlő lehetőségekről, s a belőlük megvalósult sikertörténetekről.

Fővárosunkban a tavaly először tartott eseményre startupperek ezrei voltak kíváncsiak, s szerencsére az ötlettel teli, innovációra nyitott, vállalkozó kedvű fiatalokból idén sem volt hiány. Az április 20. és 21. között tartott 2 napos programsorozaton résztvevő kiállítók, cégek és előadók megnyitották kapuikat az érdeklődők előtt, s tematikusan szervezett irodatúrákkal, workshopokkal, képzésekkel és összefogó szakmai előadásokkal vezették be a Startup Safary résztvevőit a startup ökoszisztémába.

A Hiventures által szervezett Meet the Incubators! powered by Hiventures előadáson a részvevők személyesen találkozhattak a 8 legnagyobb hazai regionális inkubátorházzal, akik tevékenységük során az inkubációtól a tőkebevonáson át a nemzetközi piacra lépésig segítik a magyarországi startuppereket. A meetupon képviselte magát a pénzügyi szektor tradicionális és innovatív szereplőinek működését és produktív egymásra találását segítő BnL Start Partners, a nemzetközi gyakorlatok alapján itthonra egyetem bázisú inkubációs modelleket adaptáló program támogatója az EH Invest, Közép-Európa első hardver akcelerátora a SmartwareTech, az egészségügy és energetika innovátorainak támogatója a Negos, a már több mint 20 startup csapatot megsegített OXO Labs, a társadalmi fejlődést támogató Quantum Leap, a technológiai innovációk támogatója a Virgo Ventures is. A kétórás workshopon az inkubátorok bemutatkozásán, illetve az ezekben rejlő lehetőségek feltárásán kívül a résztvevőknek alkalmuk nyílt értékes szakmai kapcsolatok építésére is kötetlen beszélgetés keretin belül.

2017-04-22