Startup Campus Pécs

2017. május 3-án Pécsre érkezett a Hiventures Startup Campus Roadshow elnevezésű országos rendezvénysorozata, ahol a jelentkező vállalkozások előszűrését követően 7 startup mutatkozhatott be a szakmai zsűri előtt. A legjobbak később akár 9 millió forintos finanszírozást is kaphatnak a Hiventures Inkubációs programjában.

Az eseményen a résztvevők találkozhattak a helyi innovációs ökoszisztéma meghatározó alakjaival, Pécs városának és egyetemének vezetőivel, helyi inkubátorral, a Negossal és a Hiventures, valamint az MFB képviselőivel.

A versenyző hét csapat számos érdekes projekttel mutatkozott be, MED3D a sebészeti képzésben teljesen újserű, többlépcsős, innovatív oktatási rendszert dolgozott ki, mely során a szakemberek az elkészített érvarratok minőségét részletesen, nagypontossággal ellenőrizni tudják, annak hosszú távú eredményeit értékelhetik. Vagy a Moment social app, amivel azokat tudjuk megtalálni, akikkel napközben összefutottunk például az utcán.

A győztes projekt végül a Vimage cinemagraph mobil app lett, ami közel 50 fotóra húzható mozgó effekttel teszi majd könnyebbé a designerek, social média menedzserek és celebek életét a közösségi hálón!

2017-05-04