Mentor Get-Together, a Hiventures első mentortalálkozója

Mentor Get-Together, a Hiventures első mentortalálkozója

A Hiventures 2018. május 16-án szervezte meg első mentor találkozóját, a Mentor Get-Together-t, közel 50 mentor részvételével, aminek fókuszában az elmúlt 15 hónap eredményei és a Hiventures mentorprogram kiértékelése állt.

A Hiventures inkubációs befektetési programjának egyik kiemelkedően fontos eleme a jól működő mentorhálózat és mentorálási program. A hozzánk jelentkező startupok megkapják a lehetőséget, hogy ha szükség van rá, akkor a Hiventures szakmai partnerhálózatából mentort vagy inkubátorházat válasszon magának a csapat, annak érdekében, hogy tovább tökéletesítsék projektjüket.

Az eseményt Mikesy Álmos, az inkubációs befektetési program igazgatója nyitotta meg, aki bemutatta az elmúlt 15 hónap inkubációs eredményeit. Szó esett arról,  hogy melyek azok az iparágak illetve földrajzi régiók, amelyek kiemelkedő fontosságúnak bizonyultak az inkubációs program szempontjából. Ilyen megosztásban az egészségüggyel foglalkozó, illetve a Közép-Magyarországról származó innovációs ötletek vannak felülreprezentálva. Előadásában kiemelte, hogy a Hiventures nagyon értékesnek tartja azt a stratégiai partnerséget, ami a mentorokkal az inkubációs program keretében megvalósul, ugyanis az ő szaktudásuk és tapasztalatuk nagyban hozzájárul ahhoz, hogy portfóliócégeink még sikeresebbek legyenek. Elárulta továbbá, hogy elégedett az eddigi munkával és bízik a közös jövőben, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy mentoraink aktív szerepvállalói a startupok fejlődésének: 49 mentorunk összesen 61 csapattal dolgozik együtt. Az eseményen a legújabb Inkubáció+ befektetési konstrukció is bemutatásra került, amely egy tulajdonrésszé konvertálható 30 milliós tagi kölcsön azoknak a startupoknak, akik inkubációs programunkban részt vettek, viszont további tőkére lenne szükségük ahhoz, hogy szintet léphessenek és átkerülhessenek a Hiventures magvető programjába. Többlépcsős finanszírozási programunkat ez a konstrukció nagymértékben gördülékenyebbé teszi majd a jövőben.

A bevezető előadás után egy kerekasztal-beszélgetésen vettek részt mentoraink, ahol egy közös eszmecsere során a résztvevők kiértékelték az elmúlt időszak sikereit, kihívásait és meghatározták az előttünk álló fejlődési lehetőségeket. A kerekasztal beszélgetésen mentoraink közül Fáth Ákos, Szelei Szabolcs és Szesztay Péter vettek részt. Az esemény végén természetesen a networking sem maradhatott el.

Köszöjük az eddigi munkát! További sikereket kívánunk a jövőben!

2018-05-18