Megtartotta első Inkubátor Meetupját a Hiventures

2018. május 3-án reggel megtartotta első Inkubátor Meetupját a Hiventures, ahol több szakmai együttműködő partnerének mutatta be az inkubációs program első 15 hónapjának eredményeit. Az eseményen továbbá egy kerekasztal beszélgetés keretein belül sikerült kiértékelni a mögöttünk álló időszak legfontosabb tanulságait, valamint megújítani az inkubátorházakkal kötött korábbi szerződéseket.

A meetupot Mikesy Álmos, az inkubációs program befektetési igazgatója nyitotta meg, aki összegezte az elmúlt több mint egy év eredményeit. Inkubátorház-partnereinknek bemutatta, hogy a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. mekkora forrással gazdálkodik, milyen mérföldköveket ért el, valamint milyen kitűzött célokkal vágott neki a 2018-as évnek. Emellett bemutatta legújabb konstrukciónkat az Inkubáció+-t, amely egy tulajdonrésszé konvertálható tagi kölcsön azoknak a startupoknak, akik inkubációs programunkban részt vettek, viszont további tőkére lenne szükségük ahhoz, hogy szintet léphessenek és átkerülhessenek a magvető programba.

A bevezető előadás után egy kerekasztal beszélgetés során több inkubátor partnerünkkel közösen sikerült megvitatni, kiértékelni az elmúlt időszak tapasztalatait. A kerekasztal beszélgetésen részt vett Bodáné Tajthy Krisztina a BnL Start-tól, Miskolczy Csaba a Quantum Leap-től, valamint Búzás Norbert a Creative Accelerator-től. Mindhárman megosztották tapasztalataikat a startup programjukkal és az esetleges fejlődési lehetőségekkel kapcsolatban, valamint kiemelték, hogy fontosnak és hatékonynak tartják a Hiventuresszel való közös munkát. A párbeszéd során kiderült, hogy a legtöbb problémát a túlzott adminisztráció és az esetleges minőségi üzleti modell hiánya okozhatja.

Az esemény végén sor került a korábban megkötött partnerségi szerződések megújítására, amelyet minden jelenlévő inkubátorház képviselője aláírt.

Az eseményen a következő inkubátorházak vettek részt: Oxo Labs, Invendor, Quantum Leap, Women Startup Competition, OT Industries, BnL Start, H13, Creative Accelerator, Smart Future Lab, Demola, Singulab, Smartwaretech.

2018-05-03