Győrbe érkezett az országos Startup Campus Roadshow

2017. március 9-én Győrbe érkezett a Startup Campus Roadshow országos startup rendezvénysorozat, ahol a jelentkező vállalkozások előszűrését követően nyolc startup mutatkozhatott be a szakmai szűri előtt. A legjobbak később akár 9 millió forintos finanszírozást is kaphatnak a Hiventures Inkubációs programjában.

A versenyt megelőző sajtótájékoztatón Miskolczy Csaba, a Quantum Leap Inkubátor Győr vezetője beszélt arról, milyen lehetőségeket nyújt a győri inkubátorház helyi innovatív vállalkozásoknak és hogyan tudják segíteni a térségben induló startupok piacra lépését.

„A Quantum Leap inkubátorház több éves tapasztalattal keresi azokat az innovatív projekteket Győrben, amelyeket később sikeres befektetési tárgyalásokra tud majd felkészíteni, többek között olyan tőkealap-kezelőknél, mint például a Hiventures”- tette hozzá Miskolczy Csaba, a Quantum Leap Inkubátor Győr vezetője.

A Hiventures vezetői, Kisgergely Kornél és Katona Bence ismertették a Hiventures inkubációs (pre-seed), magvető (seed), és korai növekedési (startup) szakaszok tőkefinanszírozási lehetőségeit, ezzel is támogatva az alapítás előtt álló, vagy fiatal, K+F+I tevékenységet végző hazai vállalkozások elindulását.

A sajtótájékoztatót követő versenyen a Hiventurestől Katona Bence, Kisgergely Kornél és Szluha Dénes, a Széchenyi István Egyetem képviseletében pedig Dr. Földesi Péter rektor  alkotta szakmai zsűri előtt mutatkozott be az a nyolc innovatív projekt, akik között ott lehetnek a jövő sikeres, innovatív vállalkozásai. A megmérettetésen olyan izgalmas projektek kerültek bemutatásra, mint az az intelligens címke, mely képes megállapítani, hogy egy termék mennyi időt töltött napon, nagyban segítve az élelmiszer- és gyógyszeripart a lejárati idő könnyebb meghatározásában, vagy a Medika fogászati eszköz, mely a PH érték alapján nyújt segítséget a helyes táplálkozás kialakításában. A startup verseny legjobbjai később akár 9 millió forintos finanszírozást is kaphatnak a Hiventures Inkubációs programjában.

2017-03-10