STARTUPHER PROGRAM – AKIKNEK MÁR SIKERÜLT – HAPPY LITTLE PLANET

Adri, Marcsi és Fruzsi által alapított Pink Fox Games első telefonról elérhető játéka, a Happy Little Planet a fenntartható életmódra tanítja a gyerekeket. A csapat a 2020-as StartupHer program során bekerült a Hiventures Inkubációs befektetési programjába, ahol 15 millió Ft induló tőkében részesültek. Mindannyian szülők, akiket személyes motiváció hajt, másrészről tapasztalt szakemberek, akik évek óta digitális eszközöket hoznak létre. Szeretnék elérni, hogy természetes legyen a gyerekeknek is a fenntartható életvitel. Az élménydús játékba bújtatott digitális tananyag tematikájának gerincét az ENSZ 17 Fenntartható Fejlődési Céljai adják.

2020-ban megnyertétek a StartupHert és 15 millió ft-os induló tőkét kaptatok a Hiventurestől, hogyan értékelnétek az azóta eltelt időszakot?

Hihetetlen kimondani, hogy a Demo Day óta félév telt el és lassan élesítjük a Happy Little Planet játékot az app store-okban. Rengeteget dolgoztunk és nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel, kíváncsian várjuk a nagyközönség véleményét.

Sokan nem tudják, de a csapatotokat mind szülők alkotják, akiknek fontos, hogy felelősségteljes és szociálisan érzékeny gyereket neveljenek. Hogyan találtatok egymásra és honnan jött az ötlet?

Mindannyiunk élete gyökeresen megváltozott gyerekeink érkezésével. Más lett az értékrendszerünk és munkapiaci lehetőségeink. Ez a két dolog találkozott mindannyiunknál. Mind szerettünk volna beleadni tudásunkat valamibe (digitális projektmenedzsment, UX, és animációs rendezés), aminek igazán értelmét látjuk és ami ad valamit a legfiatalabbaknak. Szeretnénk, hogy a gyerekeinknek vidám és izgalmas jövőjük legyen. A fenntarthatóság, amire a Happy Little Planet tanít, egy olyan járható út, ami az élet élvezetét és a sikereket is magában hordozza. Saját bőrünkön láttuk, hogy a játszva tanulás mennyire jó módszer. Itt kezdődött, mi lenne, ha mi is gyártanánk egy játékot? Nem idegenkedünk a digitális eszközöktől. Az American Psychological Association útmutatóját követjük. Fontos, hogy a játék edukatív legyen. Korlátozott ideig és szülői felügyelet mellett használják a gyerekek.

Fő fókuszotokban a fiatalok állnak, azon belül is inkább a gyerekek. Mik a tapasztalatok, tényleg csak ennek a korosztálynak tervezitek az alkalmazásotokat?

Óvodáskorú gyerekeket célozzuk, egyrészt őket ismerjük a legjobban, másrészt ebben a korban ért élmények és átélt érzelmek hosszú távon beépülnek az értékrendszerükbe. Azt reméljük, hogy így számukra könnyű lesz a fenntartható életmód – összehasonlítva velünk, akik nagyon nehezen változtatunk az eddig kialakult szokásainkon.

Miben segített nektek a StartupHer program és kiknek ajánlanátok a Hiventures Inkubációs befektetési programját?

A befektetésen túli mentorálás nagyon jól rendszerezte és mederbe terelte a projektet. Befektetési menedzserünk, Simán Kristóf célzott és jól időzített kérdéseivel, tapasztalatával hihetetlen sokat segített. Mindenkinek ajánljuk, akinek van egy jó ötletete, csapata és megvalósítási terve, de valamiért segítségre van szüksége az elinduláshoz.

The Happy Little Planet

Milyen tanácsot tudnátok adni azoknak, akik saját startup/vállalkozás elindításán gondolkoznak?

Kell egy jó csapat, ahol kiegészítitek egymás. Kell egy jó terv, ami segít a megvalósításban. Nem utolsó sorban kell egy olyan ötlet, amiben igazán hisz mindenki.

El tudjátok képzelni, hogy egyszer majd a gyerekeitek folytatják, amit ti elkezdtetek?

Reménykedünk, hogy ugyanúgy vigyáznak majd környezetükre és gondolnak a jövőre. A játék ilyen formában biztos elavult lesz, mire ők felnőnek.

Mik a rövid- és hosszútávú céljaitok?

Egy hónapon belül élesítjük az alkalmazást, nagyon várjuk az első reakciókat. Szeretnénk elérni, hogy 1000 feliratkozónk legyen már az első hónapokban. Hosszú távon további befektetőket szeretnénk meggyőzni, hogy tovább folytathassuk a munkát. Legalább három évre elegendő játékötletünk van fenntartható fejlődés témakörében.

Több információt is találhattok a Happy Little Planet projektről, itt.

Ismerd meg StartupHer 2021-es programunk részleteit!

STARTUPHER PROGRAM

2021-03-10