STARTUP BEFEKTETÉS 6 LÉPÉSBEN KORONAVÍRUS IDEJÉN

A rohamosan terjedő Covid-19 koronavírus járványra adott válasz részeként a globalizált világ néhol részleges, néhol teljes lezárásával a vállalkozások is olyan helyzetbe kerültek, amelyre egy évtizede nem volt példa.

Válság idején egy kockázati tőkebefektető vállalat szintén nagy kockázatot vállal azáltal, hogy a megváltozott gazdasági környezetben milyen ötletgazdáknak szavaz bizalmat. A Hiventures Inkubációs Startup Befektetési Program azonban kész vállalni ezeket a kockázatokat, és a válság idején is fogadja a jelentkezéseket, amelynek lépései a következők.

 1. Töltsd ki az online jelentkezési lapunkat, amelyet továbbra is megtalálsz a https://www.hiventures.hu/jelentkezes oldalon.
   
 2. A jelentkezésedet követően befektetési menedzserünk felveszi veled a kapcsolatot, és elindul közöttetek a virtuális kommunikáció email, telefon és Microsoft Teams segítségével.
   
 3. Miután kollégánk digitális csatornáinkon keresztül megkapja tőled a pénzügyi és üzleti terveket, megkezdődik a dokumentumok értékelése, majd visszajelzést küldünk neked. Amikor végeztünk a tervek közös egyeztetésével, elindul a felkészülésed a befektetési pitch-re, amelyet akár virtuális fogadóóránkon is gyakorolhatsz te is és csapatod is. Erre mi szintén a Microsoft Teams alkalmazást használjuk.
   
 4. A felkészülést követően a csapatodnak lehetősége nyílik bemutatkozni az Inkubációs Startup Befektetési Bizottság tagjai előtt, ahol 10 percben prezentálhatjátok ötleteteket, majd 20 perces kérdés-felelet keretében még több információt adhattok át üzleti tervetekről.
   
 5. Az előadásotokat követően az Inkubációs Startup Befektetési Bizottság virtuális megbeszélést tart az elhangzott pitchek és a korábban megkapott pénzügyi és üzleti tervek alapján. A bizottsági döntésekről a befektetési menedzserek értesítenek téged és csapatodat.
   
 6. Sikeres pitch esetén elkezdődik a szerződéskötés, a befektetési szerződéseket digitálisan írjuk alá, majd elindítjuk a folyósításokat. Itt indul az igazi startup építés időszaka számodra!

Ahogy fent is olvashatjátok, a Hiventures mindent elkövet, hogy ebben a megváltozott helyzetben se akadjanak meg a vállalkozási ötletek, és hogy most is el tudjatok indulni a saját utatokon. Ezért mindenkit arra bíztatunk, hogy a krízis ellenére jelentkezzetek hozzánk, és mi igyekezni fogunk segíteni elindítani az új vállalkozásotokat, ami a nap végén közös sikerünk lesz.

INKUBÁCIÓS BEFEKTETÉSI PROGRAM

 

 

2020-05-01