PSC CENTRAL EASTERN EUROPE - ONLINE FIZETÉSI SZAKÉRTŐK

Három profi pénzügyi, illetve készpénzmentes fizetési szakértő állt össze azért, hogy a kártyaelfogadó offline és online kiskereskedők életét megkönnyítsék. Ma így a kicsik is olyan komplex, innovatív fizetési és felhő alapú riport rendszert használhatnak, mint a nagyok a PSC Central Eastern Europe jóvoltából.

A PSC Central Eastern Europe egy bankkártya-elfogadáshoz kapcsolódó szoftvereket fejlesztő fiatal, agilis csapat. A tagok a készpénzmentes fizetési üzletág különféle ágazataiban tevékenykednek hosszú évek óta, így kereszteződött többször különféle kooperációkban az útjuk: sűrűn találkoztak különféle kereskedői igényekkel, valamint a mindennapi ügymenetek egyszerűbbé, gyorsabbá tételével.

Ahogyan a kártyaelfogadás egyre népszerűbb lett, úgy jelentek meg további igények, mint a pénztárgéppel való kártyaterminál összekötés, webáruház vagy üzletvitel támogató háttérrendszerek használata – a PSC csapat pedig pont ezt csinálja. Célcsoportjuk elsősorban a kisebb cégek, akiknek a szoftveróriások megoldásai túl drágák.

A PSC alapító-tulajdonosai a készpénzmentes fizetési üzletág szakértői, közösen több, mint 60 év tapasztalattal rendelkeznek. Molnár Tamás vezérigazgató részt vett a SIX Payment Services (Európa egyik vezető készpénzmentes fizetési rendszer szolgáltatója) magyarországi piacra való bevezetésében, majd vezetésével az ismeretlen cég egy komoly piaci szereplővé nőtte ki magát. Tamás később közép-kelet európai piacokért felelős igazgató volt több neves európai készpénzmentes, illetve fintech szolgáltatónál. A másik kulcsember Halmosi Anita termékfejlesztési igazgató több, mint 13 év értékesítési és projektmenedzseri tapasztalattal, valamint széleskörű ismeretekkel rendelkezik a készpénzmentes fizetési rendszerekről a régióban.

A harmadik alapító Ács Zoltán, aki most értékesítési és operatív igazgató. Több mint 15 év értékesítési, valamint több év közép-, és felső-vezetői tapasztalattal rendelkezik. Korábban szintén a magyarországi SIX Payment Services-nél dolgozott, annak értékesítési vezetője, majd közel 3 évig ügyvezető igazgatója is volt.

E nagy tapasztalattal rendelkező csapat létrehozott egy teljes eszközparkot, amely a kiskereskedő partnerek minden fizetési igényét ki tudja szolgálni több elemével. Elsőként az itthon egyedülálló SmartKassa appot hozták létre, mely egy érintőképernyős, Android alapú, ám a NAV által elfogadott online pénztárgép. Ezt a SmartKassa applikációt összekötötték a bankkártya elfogadó terminállal is, így eladáskor nem kell külön, manuálisan kezelni a kártyaterminált. Kifejlesztettek még egy saját webáruház motort is, ezért, ha valaki a fizikai boltja mellé szeretne nyitni egy webáruházat is, előre integrált bankkártyás fizetéssel teheti meg.

Mindehhez hozzáadtak egy okos kereskedői felületet is, SmartPortal néven, amelyen a kereskedő valós időben nyomon tudja követni, hogy milyen értékesítések, árumozgások történnek a boltjaiban.

Molnár Tamás így emlékszik a kezdetekre: „Pár éve még nem létezett hasonló rendszer itthon, így a versenytársak tulajdonképpen a már piacon jelen lévő megoldások voltak, melyek azonban más kategóriát képviselnek. Előnyünk, hogy nálunk minden szolgáltatás egy helyen elérhető.”

Az ügyvezető hozzáteszi:

„Idővel megjelennek hozzánk hasonló cégek, de a versenytől csak még keményebben dolgozunk. Árképzésünk pedig leköveti azt a versenyelőnyünket, hogy nálunk minden okos megoldás egy csomagban megtalálható.”

Jelenleg a legnagyobb kihívás számukra, hogy startupként minden apró döntésnek sokkal nagyobb jelentősége van, mint egy nagyvállalatnál. Ez a tudatos tervezés megjelenik a HR politikában is, hiszen elengedhetetlen a szakmai tudás leghatékonyabb kiaknázása a skálázható fejlődés érdekében.

A Hiventures növekedési programjában kapott kockázati tőkebefektetést a termékfejlesztésre és a termékbevezetésre használták fel. A cégvezető így vall a befektetővel való kapcsolatról:

„Jó érzés úgy megvalósítani az álmainkat, hogy tudjuk, egy stabil, megbízható befektetői háttér áll mögöttünk. A kezdetektől fogva gördülékeny az együttműködésünk. A szakmai kompetenciák nálunk maradtak, míg kapcsolati tőkében és kooperációk tekintetében abszolút számíthatunk Hiventures-re”.

Mára sikeres együttműködést alakítottak ki banki partnereikkel és kiépítették viszonteladói hálózatunkat is. A járványhelyzet ellenére is hamarosan elérik az 1000 ügyfelet portfóliójukban. 

A PSC most a nyílt bankolásra fókuszál. Folyamatban van egy MNB engedélyeztetésük, hogy fizetési kezdeményezési szolgáltatóvá váljanak. Céljuk, hogy ügyfeleik a fizikai és online kereskedelmen felül a bankolást is rajtunk keresztül végezzék – elég lesz egy mobiltelefon hogy minden üzleti döntéshozó átlássa egy-egy vállalkozás teljes pénzügyi állapotát. Sőt, már a nemzetközi terjeszkedést is megkezdték: termékeiket most vezetik be Lengyelországban.

Tamás ars-poeticája a következő:

„Én emberekben hiszek és nem vállalatokban. Ha az egyéni és vállalati célok megegyeznek, akkor egy minden akadályt legyőzni képes erős szinergia jön létre. A külvilág számára az látszik, hogy egy startup mekkora befektetést kapott, de az nem tükrözi reálisan, hogy mennyi alázattal, extra energiaráfordítással és lemondással is jár álmaink megvalósítása. Mi ilyen szellemiséggel dolgozunk minden nap".

A PSC Central Eastern Europe a növekedési befektetési programunkban vesz részt. 

WEBOLDAL

FACEBOOK

NÖVEKEDÉSI BEFEKTETÉSI PROGRAM

2021-06-10