MENTŐ BEFEKTETÉS STARTUPOKNAK - A BEAM.SPACE ELSŐKÉNT KAPOTT FINANSZÍROZÁST

Több szempontból is különleges számunkra a Beam.Space startup. Egyrészt mert a vállalkozás innováció tartalma, üzleti modellje és a csapat is bizonyította a pozitív döntésünket, másrészt ők voltak az első startup akik mentő befektetésben részesültek.

A Hiventures 2020 áprilisa óta mentőprogramokat kínál a bajba jutott startupok számára. Ezzel rendkívül gyors segítséget szeretnénk nyújtani a válság miatt megtorpant, korábban már kockázati tőkebefektetésben részesített startupoknak. A mentőprogramok egy szuper gyors segítséget jelentenek a krízis okozta válság áthidalására, amíg egy szokásos tőkebefektetés lebonyolítási ideje 6-12 hónap, a mentőcsomagok folyósításra mindösszesen 6-7 hétre van szükség.

BEAM.SPACE

A Beam.Space Kft. az egyedi gyártású bútor piac digitalizációjának úttörője. A csapat megalkotta az első integrált vizualizációs és értékesítés-támogató platformot a felsőkategóriás bútoripar területén. Az innovatív startup már több nemzetközileg elismert, összesen száz millió euró feletti forgalmat bonyolító bútorgyártóval dolgozik együtt a termékpalettájuk digitalizálásán, fotórealisztikus látványtervek előállításán az ügyfelek számára.

A BEFEKTETÉSI FOLYAMAT

A Beam.Space csapata május végén jelentkezett a startup mentő programunkba a weboldalunkon keresztül, online űrlapunk segítségével. A felkészült és együttműködő startup és magvető befektetési csapatunk szakértőinek köszönhetően hamarosan el is indulhatott a befektetési procedúra.

Tudtuk, hogy a pandémia okozta váltsághelyzetben csak a hatékony és gyors munkával vagyunk képesek megadni azt a támogatást a startup világnak, amire most szükség van. Ezt szem előtt tartva, a befektetési piacon és Hiventures életében is villámgyorsnak számító időn belül 35 munkanap alatt megtörtént a 100m Ft-os tőkebefektetés és tagi kölcsön folyósítása a Beam.Space számára.

STARTUP MENTŐTERMÉK

A Startup Mentő befektetési termékünknél 3 csomag elérhető a startupok számára attól függően, hogy korábban mekkora befektetésben részesült és milyen fejlettségi fázisban van jelenleg a vállalkozás.

1. MINI CSOMAG - ELÉRHETŐ BEFEKTETÉS MAXIMUM 65 MILLIÓ FT

A startup legalább 50 millió Ft befektetésben részesült.
 

2. MIDI CSOMAG - ELÉRHETŐ BEFEKTETÉS MAXIMUM 100 MILLIÓ FT

A startup legalább 100 millió Ft befektetésben részesült, validált üzleti modellel rendelkezik, továbbá vagy/vagy:

  • B2C területen legalább 3000 aktív felhasználóval rendelkezik;

  • B2B területen legalább 100 ügyfél vagy felhasználóval rendelkezik;

  • nagyvállalati ügyfeleket kiszolgáló startup esetén megrendelt pilottal rendelkezik;

  • legalább 10 millió forint árbevételt termelt a legutolsó lezárt évben a finanszírozandó termékből/szolgáltatásból.

3. MAXI CSOMAG - ELÉRHETŐ BEFEKTETÉS MAXIMUM 150 MILLIÓ FT

A startup legalább 100 millió Ft befektetésben részesült és

  • legalább éves 50 millió forint árbevételt termelt a legutolsó lezárt évben a finanszírozandó termékből/szolgáltatásból,

  • teljeskörű menedzsmenttel,

  • validált sales és marketing csatornákkal rendelkezik.

További részletes információ, termékleírás, termsheet és a jelentkezéshez szükséges dokumentumok elérhetőek a valsagcsomagok.hiventures.hu weboldalunkon.

ÉRTÉKELÉS

Az első sikeres mentőöv befektetési eljárásunk, csak megerősített minket küldetéstudatunkban, miszerint a lehető leggyorsabban minél több startup vállalkozást támogassunk mentőcsomagjaink segítségével. Köszönjük a Beam.Spacenek a bizalmat és a rugalmas együttműködését a folyamat során.

2020-10-14