cover

Hasonló intenzitással megyünk tovább

A Hiventures tőkefinanszírozást kínáló termékei az elmúlt években hatalmas segítséget nyújtottak a magyar startupoknak, ma pedig már a legkisebbtől a legnagyobb, legkülönbözőbb életszakaszokban tartó vállalatokig kínálnak megoldást. Idén újra rekordösszegű befektetést terveznek, miközben tovább gyorsítják és egyszerűsitik a befektetési lehetőségeikhez való hozzáférést.

Az immár ötödik éve működő Hiventurest a legtöbben talán még mindig elsősorban startupfinanszírozóként ismerik. A kockázati tőkealap-kezelő azonban maga is elképesztő ütemű fejlődésen ment keresztül ebben az időszakban, így napjainkban már messze nem csak startupok finanszírozásával foglalkozik.

„Nagyon erős evolúción vagyunk túl, 4-5 év alatt Európa legaktívabb korai fázisú befektetőjévé váltunk, a régióban pedig befektetési darabszámban Magyarország az éllovas” – mondja Katona Bence, a Hiventures igazgatója.

„Tulajdonképpen mi magunk is startup filozófiával működünk, annyi csavarral, hogy az MFB Csoport tagjaként közvetetten állami tulajdonban vagyunk, de a növekedési ütemünk nagyon hasonló.”

Tovább a Forbes.hu-ra

2021-05-05