"TégyJótTavasz!” – Jótékony közösségépítés a Hiventures csapatával

Izgalmas programokat hozott az idei tavasz a Hiventures csapatának, hiszen május elején útnak indítottuk a "TégyJótTavasz!" elnevezésű jótékony célú eseménysorozatunkat.

A régió meghatározó kockázati tőkealap-kezelőjeként fontos számunkra, hogy a startup és vállalati ökoszisztéma építése mellett a közvetlen környezetünkben élőkre is gondoljunk. Jótékony és fenntarthatósági témakörökben szervezett közösségépítő alkalmainkon keresztül nem csak növeltük az összetartozás élményét, hanem másoknak is a segítségére lehettünk. A kezdeményezés eredményeképpen kollégáink bevonásával közel 500 tételes étel-, és termékadománnyal támogattuk értékteremtő alapítványok munkáját.

Eseménysorozatunk első állomásként a rendszeres időközönként megtartott csapatépítő programunk ezúttal közös szendvicskészítéssel indult. Munkatársainkkal együtt alig egy óra leforgása alatt több mint 100 darab szalámis zsemlét készítettünk el, melyeket portfólió cégünk, a fenntartható csomagszállításra specializálódott ViddL csapata juttatott célba biciklivel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat III. kerületi otthonába.

Ezt követően Juhászné Pocsaji Csilla, a TEBE shop hulladékmentes bolthálózat tulajdonosa, egyben elszánt #zerowaste nagykövet látogatott el irodaházunkba, ahol hasznos és könnyen alkalmazható tippeket osztott meg velünk arról, hogy miként csökkenthetjük a mindennapi háztartási hulladék mennyiségét, valamint hogyan védhetjük ki a haszontalan impulzusvásárlásokat. A hulladékmentes életmód kialakításához az előadáson résztvevő kollégák 10% kedvezményt kaptak a TEBE shop üzleteiben és webshopján egyaránt.

Mivel kollégáink között számos kutyabarát,- és tulajdonos is van, ezért úgy döntöttünk, hogy a hónap második felében a négylábúaké lesz a főszerep! Ebben az Ürömi Duhajdombi Állatotthon Alapítványa kiváló társnak bizonyult, hiszen lehetőséget biztosítottak csoportos kutyasétáltatásra és gazdioktatásra, cserébe munkatársainkkal együtt egy héten át különböző hiánypótló adományokat gyűjtöttünk az otthon lakói számára. Ezúton is köszönjük, hogy a Kiskedvencek webáruház csapatának, hogy rugalmas logisztikai szolgáltatásuk mellett ők is csatlakoztak kezdeményezésünkhöz, és számos praktikus ajándékkal egészíttetek ki kollégáink megrendeléseit! Az így összegyűlt csomagban nyakörveket, játékokat, fertőtlenítő,- és parazitamentesítő szereket, valamint kutyaeledeleket adtunk át, mellyel közösen járulhattunk hozzá otthon gondtalan működéséhez. 

Büszkén és számtalan élménnyel gazdagodva tekintünk vissza az elmúlt egy hónapra, hiszen a fenti programokon keresztül amellett, hogy közelebb kerültünk egymáshoz, bebizonyítottuk, hogy a Hiventures csapatát olyan emberek alkotják, akik elkötelezettek a közösségépítésben és a környezetük gondozásában. Nem utolsó sorban a "TégyJótTavasz!" eseménysorozattal másokat is szeretnénk inspirálni arra, hogy a kis cselekedetek is nagy hatással lehetnek, hiszen minden egyes tett számít.

Videós összefoglaló

2023-06-02