Pink Fox Games - Fenntarthatóság kicsiknek

A Pink Fox Games által fejlesztett Happy Little Planet egy olyan mese-applikáció, amely szerethető karaktereivel a fenntartható életmód szokásait még a legkisebbek mindennapi életébe is könnyedén beépíti, így az a napi rutinjuk és gondolkodásuk részévé válik. A játékok tematikájának alapját az ENSZ 17 Fenntartható Fejlődési Céljai adja.

A Happy Little Planet alapötlete három kisgyermekes anyuka fejéből pattant ki 2020-ban, amikor azzal szembesültek, hogy a gyermekek számára szinte alig van a piacon olyan minőségi és hasznos mobiljáték, ami a fenntarthatóság témájára fókuszál. Mindhárom alapító 15 éves tapasztalattal rendelkezik a szakterületét illetően. Lelkes Mária nagy reklámügynökségeknél vezetett digitális projekteket. Lőrincz Adrienn saját digitális ügynökségét menedzselte, ahol webalapú alkalmazások UX/UI tervezésével foglalkozott, így vállalkozói tapasztalata is van. Gaal Fruzsina pedig a MOME animáció szakán végzett, majd számos hazai gyártású rajzfilmben és reklámban dolgozott szabadúszóként. Kis csapatukhoz nemrégiben csatlakozott Kaholics István vezető fejlesztőként.  

A mobiljátékaik mellett, amik a fenntartható gondolkodásmód elsajátítására ösztönzik a gyerekeket, egy oktató platform létrehozásán is dolgoznak, amely a Happy Little Planet app-ban található játékokat alapul véve és kiegészítve, az UNESCO által megfogalmazott tanulási célokat követve ad át fontos értékeket. Ilyen például az empátia, az egészséges étkezés, a problémamegoldás, a megosztás öröme, a környezet védelme vagy az érzelmek kezelése. A Happy Little Planet School applikáció a fenntarthatóság témakörében a pedagógusok számára nyújt részletes, széleskörű online és offline tananyagot és tartalombázist, amellyel felgyorsulhat számukra a tanórára való felkészülés is. 

A Hiventures startup befektetésének köszönhetően a startup csapata lehetőséget kapott az applikáció fejlesztésére, a befektetés közvetlenül a termékfejlesztés során támogatta munkájukat. A kockázati tőkebefektetés segítségével lehetőségük nyílt az online kommunikáció fejlesztésére, kampányok és még szélesebb célközönség elérésére.

A Happy Little Planet app már elérhető az Apple és a Google Play Storeban is, a letöltések száma pedig majdnem elérte a 20 ezret. 2022. év végén bekerült a csapat a Techstars egyik pre-akcelerátor programjába, ahol a program lezárultakor nemzetközi befektetők előtt is megmérettetik magukat. Jó helyzetben is vannak, ugyanis az edtech – vagyis edukatív technológiák - piaca folyamatosan gyarapodik, az USA-ban 2020-ről 2021-re közel 15%-os volt a növekedés. 

Hosszú távú céljaik között szerepel az exit és a szakmai felvásárlás is, ám most a legnagyobb hangsúlyt az új platform validációja és a felhasználók számának bővítése jelenti. Végső céljuk, hogy a világon minél több gyerek elsajátítsa a fenntartható fejlődés alapjait, hogy olyan generáció nőjön fel, akinek természetes a bolygónk védelme és az egymás iránti tisztelet, empátia.  

Weboldal Instagram

2023-07-05