PanIQ Room – Dinamikus startupból egyre növekvő vállalat

A PanIQ Room 2014-ben indult világhódító útjára. A két alapító, Gábossy Ákos közgazdász és dr. Horváth Patrik jogász, az USA-ban nyitották meg első két szabadulószobájukat. A Hiventures és a PanIQ közös története 2018-ra nyúlik vissza, amikor startup üzletágunk növekedési programjának keretében nyújtottunk tőkebefektetést a franchise hálózatuk kiépítésére. A sikeres együttműködést követően most egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk: a startupból egyre nagyobb vállalkozássá fejlődő cégnek nemrég vállalati üzletágunk KKV programja nyújtott újabb körös tőkebefektetést a fejlődés következő fázisának támogatása érdekében.

A PanIQ Room szabadulószobák építésére és üzemeltetésre szakosodott vállalkozás, mely ezekhez kapcsolódó franchise jogokat is értékesít. A nemzetközi franchise rendszerben működő márkacsoport az iparág egyik legidősebb és legismertebb márkájává nőtte ki magát. A 2014-es indulást követő első három évben elsősorban az USA-ban nyitottak szabadulószobákat, Magyarországon 2018-ban indult budapesti franchise egyégük, amely azóta is rendkívül sikeresen működik és már 7 tematikával rendelkezik. A Hiventures és a PanIQ együttműködése is ebben az évben indult, amikor még feltörekvő startup vállalkozásként igénybe vették a Hiventures startup növekedési programjának összesen 355 millió Ft-os befektetését. Tőkebefektetésünk jelentősen hozzájárult a cégcsoport franchise hálózatának kiépítéséhez, az amerikai piacot követően szabadulószobáik megjelentek Európában és Ázsiában is. A befektetés olyan területeken is lehetővé tette a további növekedést, amelyekre saját erőből nem tudtak volna elegendő forrást biztosítani, így például lefejlesztésre került az egyedi, a játék soráni segítségnyújtást szolgáló kiosk rendszerük is.

A folyamatos terjeszkedés azóta is tart, tavaly például a Las Vegas Stripen, a Grand Canal Shoppes bevásárlóközpontban is nyílt franchise egységük. A 3 millió dolláros büdzséből megvalósult szabadulószoba 6 témával, bárral és lounge részleggel várja a látogatókat. Az idei év első felében Atlantic Cityben, Austinban, Miami Beachen és Indianapolisban várható további üzletek nyitása.

A fejlesztésre fordított forrás és erőfeszítés megtérülni látszik, hiszen a PanIQ fennállása óta számtalan egységet hozott létre, amelyeknek egy része saját tulajdonú joint venture (pl. New York City, San Jose, Chicago és Dallas), másik része franchise-ként működő egység. 

2021-ben újabb forrást biztosítottunk a cég számára, hogy elindíthassák a 4. generációs, automatizált szobák gyártását, amelyeknél már nincs szükség emberi segítségre a játékok levezetéséhez és a szobák visszaállításához.  A befektetés megvalósítása során is egy szinttel tovább lépve, vállalati üzletágunk biztosította a szükséges finanszírozást.

„A PanIQ Room a többlépcsős finanszírozási modellünk sikerének jó példája. Kezdetben, mint reményteli startupnak biztosítottunk tőkét a fejlődéshez, majd jelentős növekedésüknek köszönhetően ezúttal már vállalati üzletágunk vette át a befektetés lebonyolítását. A hozzájuk hasonló cégeket szívesen kísérjük akár hosszabb időn át is, hogy közösen tudjunk nagyokat álmodni” – mondta el Láving Gusztáv, a Hiventures vállalati üzletágának KKV befektetési igazgatója.

„Az elmúlt években jelentős növekedést tudtunk megvalósítani, mind a franchise egységeink nemzetközi, 3 kontinensen való kiépítése, mind a csapatunk bővítése terén. A Hiventures tőkefinanszírozásai jelentősen hozzájárultak az elért fejlődéshez, megfelelő időben és ütemben jutottunk ezáltal kiegészítő forráshoz. A járvány alatt különösen nagy segítséget jelentett a Hiventures befektetése, aminek köszönhetően most már talán kijelenthetjük, hogy új lendülettel, erősebben jöttünk ki a COVID-ból mint a konkurencia” – mondta el Gábossy Ákos. „Az indulásunk óta hatalmas fejlődésen mentünk keresztül, amihez kellett egy olyan intézményi tőkebefektető is, mint a Hiventures. Nagyon sok téren fontos előrelépéseket tudtunk tenni, beleértve a franchise jogok értékesítését, PR aktivitásunk, weboldalunk és marketing tevékenységünk fejlesztését, de ide sorolnám a szakmai stábunk bővítését is, ami elengedhetetlen összetevő a sikeres üzemeltetéshez” – tette hozzá dr. Horváth Patrik.

„A Hiventures és a PanIQ Room együttműködése kiváló példa arra, hogy hogyan válhat egy dinamikusan növekvő startup egyre érettebb vállalkozássá a megfelelő forrásbevonás segítségével. Az a célunk, hogy ez a sikersztori minél többször ismétlődjön meg, és több és több startupunk érje el a magasabb érettséget, ahol akár további forrást tudunk biztosítani nekik vállalati üzletágunk finanszírozási megoldásaival” – mondta el Láving Gusztáv.

 

WeboldalFacebook

2022-08-16