NOEX Training – Az online személyi edződ  

A NOEX Training által fejlesztett Gympiper egy fitness applikáció, ami olyan szinten nyújt profi szakmai segítséget a konditermi és otthoni edzések világában, mintha az edzés során saját személyi edzőnk állna mögöttünk.

A Hiventures 2022-es évének legígéretesebb startup befektetéseit és vállalati tőkefinanszírozási megoldásait mutatja be a hamarosan megjelenő évkönyvünk. Egy kis ízelítőnek ismerjétek meg inkubációs cégünk, a NOEX Training megoldását és történetét.

A NOEX Training által fejlesztett app fő funkciója egy keretrendszer, amivel a személyi edzők otthoni és konditermi edzésekhez fejleszthetnek saját platformot, amelyen általuk kifejlesztett edzéstervek, illetve tippek kerülhetnek a felhasználók kezébe. Így biztosított számukra a lehetőség, hogy edzőjük személyes jelenléte nélkül is ugyanolyan hatékonysággal csináljanak végig egy-egy komplett edzést.  Emellett folyamatosan frissülő szakmai tudástárral és receptekkel támogatják az egészséges életmód követését, ami mellett a csapat szeretne egy kiterjedt közösségi hálót is megteremteni az applikációt használók között. Végezetül az edzők számára is létrehoztak különböző üzleti modelleket, amelyeken keresztül hatékonyan tudják online menedzselni klienseiket és bevételeiket.  

A csapatot 2021-től Thomas Koller alapító és Borszéki Péter alkotja, utóbbi szakmai és befektetői oldalról segíti a közös munkát. Farkas Krisztina 2022 nyarán csatlakozott a csapathoz, aki elsősorban projektmenedzsment oldalról támogatja a cég fejlődését. Az idei évtől pedig egy fejlesztői és egy marketing csapattal is együtt dolgoznak. 

Az online fitness coaching világa egyre népszerűbb, de ritka az olyan platform, amely képes többféle üzleti modellben működni, illetve egyszerre képes edzőket és kezdő vagy profi sportkedvelőket is megcélozni. A már piacon lévő hasonló alkalmazásokkal ellentétben a Gympiper számos területen felhasználóbarátabb más platformokkal szemben, például egyszerűbben és rugalmasabban alakítható a keretrendszere. Továbbá a Gympiper esetében nem az edző határozza meg, hogy a felhasználó az összes tartalom közül mikhez férhet hozzá, hanem ő tölti fel az anyagokat, amiből utána szabadon lehet választani. Egy másik versenytársnál például pont az teszi bonyolulttá az edzésterv összeállítását, hogy platformjukon minden személyi edző videója és edzésterve elérhető, ezekből válogatni pedig időigényes és rengeteg plusz munkával jár, valamint emiatt a mérhető fejlődést is nehéz nyomon követni.  

A Gympiper keretrendszerében ezekkel szemben egy edző akár pár nap alatt képes olyan appot indítani, amelyben hétről hétre újabb és több anyaghoz tudnak a felhasználók hozzájutni, így az edzéssel kapcsolatos teljes életútjukon tudják használni a megkapott információkat. A felhasználók alapozó és profi terveket egyaránt elérhetnek, továbbá akár személyre szabott edzésterveket is készíthetnek, sőt, akár 6 hetes kihívásokban is részt vehetnek. Segítségként részletes gyakorlatleírásokat, tippeket és videókat kapnak. 

A csapat már kész MVP-vel és 15%-ra lecsökkentett lemorzsolódási rátával lépett piacra. Jelenlegi kihívásuk a fejlesztési feladatok megfelelő minőségben történő folytatása és dokumentálása, valamint a marketing és sales tevékenységek elmélyítése. Hazai viszonylatban már egyre elterjedtebb a NOEX applikáció híre, eddig 20 edzővel dolgoztak együtt és több ezer előfizetővel bírnak, így következő cél elsősorban a hazai piac látványos meghódítása. A Hiventures inkubációs kockázati tőkebefektetésével támogatja a csapat céljait és jövőbeli terveit.

 

Weboldal

2023-05-31