Hackrate

HACKRATE - Híd az etikus hackerek és a cégek között

A Hackrate-nél szoftverek biztonsági tesztelésére nyújtanak költséghatékony megoldást cégek számára. A platformjukon cégeket és etikus hackereket kötnek össze, ezáltal biztosítani tudják az ügyfeleiknél a biztonsági hibák teljeskörű felderítését, kezelhető költségszint mellett. A Hackrate csapata a projekt tervezési szakasztól kezdve, a biztonsági hibák ellenőrzésén át, egészen a kijavításáig támogatja az ügyfeleit.

A hagyományos etikus hacker szolgáltatások esetén, ahol egy projekten maximum néhány fő vesz részt, nagy a valószínűsége, hogy súlyos biztonsági hibák maradnak a rendszerben. Emellett úgy látják, hogy a megfelelő IT biztonsági szakértők megtalálása is komoly problémát jelent, valamint agilis szoftverfejlesztés esetén a releasek-ből fakadó tesztelési gyakoriság miatt a biztonsági tesztelés költségei is magasak lehetnek. Ezekre a problémákra nyújtanak segítséget a platformjukkal.   Összegezve, tehát céljuk a jelenlegi biztonsági tesztelés „modernizálása”.

Az alapítók (Pózner Balázs és Molnár Levente) a Hackrate megalakulása előtt egy hazai IT biztonsági cégnél dolgoztak együtt, így ismerték már egymást és úgy érezték, hogy képesek lesznek a sikeres piacra lépésre. Sokat segített nekik, hogy az IT biztonsági tudás mellett pre-sales és etikus hacker tapasztalattal is rendelkeztek.
Mindemellett a konkurenciát is mélyebben ismerték mielőtt belevágtak a Hackrate építésébe. Mentoruk Scheidler Balázs cégépítési tapasztalatai szintén sokat segített nekik.

A fejlesztés (MVP) 2021 tavaszán elkészült, de a platform fejlesztése azóta is folyamatos. Rendszeresen újabb és újabb funkcióval bővül és már több, mint 900 etikus hackerrel dolgoznak együtt.

„Az eredmény amire legbüszkébbek vagyunk az az, hogy németországi healthcare szektorban dolgozó ügyfelünk is van, ahol a kiválasztási folyamat során a legnagyobb konkurenciánkat is sikerült legyőznünk egy 3 hónapos projektben, amit szakmai felkészültségünknek és korrekt árazásunknak is köszönhetünk. Szintén büszkék vagyunk, hogy az ügyfeleink között szerepel olyan cég is, ahol korábban a biztonság háttérbe szorult. Náluk a közös tervezés során a projektet rájuk szabva állítottunk össze és ennek segítségével néhány hét alatt számos biztonsági hiba került feltárásra. Ezek kijavításán jelenleg is dolgoznak.” -idézi fel az eddigi legnagyobb sikereket az egyik alapító.

IT biztonsági cégek esetén a bizalom tényleg kulcsfontosságú, ennek elérése pedig akkora költségekkel jár (például biztonságos szoftverfejlesztés, professzionális támogató csapat stb.), amikre szükséges volt már a kezdeti fázisban is tőkét bevonni, és így esett a választásuk a kockázati tőkebefektetésre. 2020 végén kapták meg az Inkubációs tőkebefektetést a startup, a Hiventures mellett egy hazai IT biztonsági cég is a befektetők között szerepelt. Az elmúlt időszakban pedig az Inkubáció plusz befektetésre is jogosultak lettek. Ami így már összesen 65 millió forint befektetést jelent.

„A Hiventures rengeteget támogatott minket a kezdetben annak ellenére is, hogy nagyon határozott elképzelésekkel érkeztünk. Azóta is közösen formáljuk az üzleti modellt.” -foglalják össze a Hiventures-szel való együttműködést az alapítók.

És hogy mit tartogat a jövő? Az elmúlt hetekben jelent meg az új szolgáltatásuk, aminek az mVDP (Managed Vulnerability Disclosure Policy) nevet adták. Ezt azoknak a cégeknek tervezték, akik egyelőre nem terveznek proaktív tesztelést, de szeretnék felállítani a sérülékenységek bejelentésének folyamatát. Ebben és a hibák ellenőrzésében tudnak segítséget nyújtani számukra. A közeljövőben ezt a szolgáltatást tervezik tovább fejleszteni. Ezen kívül a csapatot bővíteni is fogják és sales tevékenységük erősítését is kitűzték célul.

„Minden cégnek és cégépítést tervező szakértőnek javasoljuk, hogy termékének vagy szolgáltatásának biztonságára fordítson kiemelt figyelmet. Ne költségként tekintsen az adatok védelmére, sokkal inkább egy lehetőségre, hogy versenyelőnyt szerezzen a konkurenciával szemben.” -összegzik a beszélgetést az alapítók.

 

WEBOLDAL

LINKEDIN

2022-02-15