Magvető befektetési
program

Tovább skáláznád már működő innovatív vállalkozásod?

Jelentkezem

Ha van egy kész prototípusod, vagy éppen befejezted a terméked fejlesztését és a következő lépés a piaci validáció, valamint már megszerezted az első ügyfeleidet vagy már rendelkezel minimális árbevétellel, akkor a Hiventures magvető befektetési program neked szól.

Magvető befektetési program - Miről szól?

Miről szól a Hiventures Magvető befektetési program?

A Hiventures magvető befektetési program keretében olyan startup vállalkozások befektetésére kerül sor, ahol már megvalósult a termékfejlesztés jelentős része és a következő lépés a piaci validálás, vagy akár már le is zajlottak a piaci tesztek.

Mindemellett már megszerezted az első ügyfeleidet vagy már rendelkezel minimális árbevétellel és a továbblépéshez tőkére lenne szükség, melynek felhasználását üzleti tervvel alá tudod támasztani. A befektetési időhorizont 3-6 év.

Magvető befektetési program - Feltételek

Mikor tudok jelentkezni a hiventures magvető befektetési programba?

Olyan startup vállalkozókat keresünk, amelyeknél az alábbi feltételek mindegyike teljesül:

 • az innovatív vállalkozásod fejlesztéséhez további 65-250 millió forintra van szükséged
 • kész üzleti tervvel rendelkezel
 • már kész prototípussal rendelkezel, és szeretnéd a piaci teszteket elvégezni
 • szakmai és üzleti szempontból kompetens alapítókból álló csapattal rendelkezel, akikkel elhivatottan tudtok dolgozni a sikerért
 • vannak már ügyfeleid
 • rendelkeztek minimális árbevétellel

Finanszírozás mértéke és formája

A finanszírozás tőkeemelés (törzstőke + tőketartalék) formájában valósul meg, melyet kiegészíthet tulajdonosi kölcsön is.

A Hiventures magvető befektetés jellemzően 65-250 millió Ft közötti összegben kínál befektetést a vállalkozások számára, ezért kisebbségi tulajdonrészt kérünk a vállalkozásban. A folyósítás két részletben történik, a két részlet egymáshoz való aránya rugalmasan alakítható. További részletes információt találhatsz a magvető befektetési programunkról a termékleírás gombra kattintva.

Elbírálási folyamat

/Online jelentkezés

Online jelentkezés

/Személyes találkozó a befektetési menedzserrel

Személyes találkozó a befektetési menedzserrel

/Üzleti terv ellenőrzése, piacelemzés és cégértékelés

Üzleti terv ellenőrzése, piacelemzés és cégértékelés

/Befektetési pitch előadása

Befektetési pitch előadása

/Befektetési bizottsági döntés

Befektetési bizottsági döntés

/Befektetési szerződés aláírása

Befektetési szerződés aláírása

/Folyósítás

Folyósítás

Gyakran ismételt kérdések

Magvető befektetési programunkba való jelentkezéskor a következő szempontokat vesszük figyelembe:

 • az eddig elért eredmények, mérföldkövek
 • a projekt pénzügyi helyzete (költségstruktúra, bevételek, profit)
 • a projekt innovatív jellege, és ennek igazolása
 • az üzleti modell megalapozottsága
 • projektgazdák múltbeli tapasztalatai
 • a projektgazdák száma, a csapat összetétele
 • társbefektető megléte és befektetésének mértéke
 • társbefektető jellege (ha van)

A beadott projekt státuszáról a www.startup.hiventures.hu/jelentkezes oldalon való belépés után tudsz tájékozódni.

Ez esetben szeretnénk figyelmedbe ajánlani a Hiventures inkubációs befektetési programját.

Az Inkubáció+ fázis esetén jellemzően még a termék/szolgáltatás továbbfejlesztése, hazai piacon történő validációja zajlik. A Magvető fázisban a fő cél a piaci részesedés növelése, a külföldi piacra lépés előkészítése.

A fázisok közötti döntés minden esetben attól függ, hogy az inkubációs fázis végére meddig juttok el, a döntést az inkubációs és a magvető csapat közösen hozza meg az üzleti/pénzügyi terv, illetve a pitch prezentációtok alapján.

portfóliónk

Péntech

A Péntech célja, hogy megkönnyítse a magyar kis- és középvállalkozások finanszírozási folyamatait. Platformunkon keresztül könnyen, gyorsan és teljesen online, papírmunka nélkül tudod biztosítani vállalkozásod fejlődését és pénzügyi stabilitását.

magvető

Péntech

Orthopred

Az OrthPred megoldása orvosi képalkotó berendezések által készített mozgásszervi képeket analizál mesterséges intelligencia algoritmusokat használva, késleltetés nélküli specializált diagnosztikát nyújtva.

magvető

Orthopred

Seyu

Cégünk a Seyu alkalmazásán keresztül kiemelkedő segítséget nyújt sport kluboknak és rendezvényeknek szurkolói szórakoztatás és elérés terén. Továbbá, egy új és egyedi emocionális marketing csatornát kínálunk brandeknek, nagy nézettséggel konvencionális és közösségi média felületeken.

magvető

Seyu

FintechX

A FintechX nyílt bankolási megoldások fejlesztésével foglalkozik. Termékeinkkel a PSD2 szabályozásnak köszönhetően gyorsan változó pénzügyi szolgáltatások piacán segítjük partnereinket alkalmazkodni a változó felhasználói elvárásokhoz és teljesíteni törvényi megfelelési feladataikat.

magvető

FintechX

e-Ventor

Az e-Ventor az első IOT alapú, marker nélküli objektum felismerő megoldás fejlesztője az eladó nélküli kiskereskedelmi és készletgazdákodási iparágak számára.

magvető

e-Ventor

RECnGO

A RECnGO alkalmazás egy élő közvetítéseket disztribútáló szakmai közösségi platform, a Multi-Rig pedig ennek egy fizikai kiegészítő, tartalomgyártást segítő eszköze.

magvető

RECnGO

Zyntern

A Zyntern.com állásportál egyedi HR Tech megoldásokkal, valós időben köti össze a munkaadókat és az Y és a Z generációs fiatal munkakeresőket kölcsönös preferenciáik alapán.

magvető

Zyntern

SimpleJob

Állást keresel? Állást hirdetsz? A SimpleJob összehoz titeket. Légy az álláskereső közösség tagja! Szólítsd meg az Y generációt, chatelj velük! Jelentkezz az állásra egyetlen gombnyomással!

magvető

SimpleJob

Hiventures befektetési programok

Inkubáció

Inkubációs befektetés

Kiknek?

Ötletgazdáknak, akik innovatív termékkel vagy szolgáltatásukra vonatkozóan kész koncepcióval rendelkeznek és legalább 2 fős csapatként finanszírozást keresnek startup vállalkozásuk elindításához.

Befektetés mértéke

15 – 65 millió Ft
9%-os tulajdonrésszel

Magvető

Magvető befektetés

Kiknek?

Kész termékkel, prototípussal, validált üzleti modellel és legalább 1 értékesítéssel, valamint folyamatban lévő piaci tesztekkel, rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozásoknak.

Befektetés mértéke

65 – 500 millió Ft
Egyedileg meghatározott kisebbségi tulajdonrész

Növekedési

Növekedési befektetés

Kiknek?

Minimum 50 millió forintos árbevétellel és nagy növekedési potenciállal rendelkező innovatív vállalkozásoknak, akik túl vannak a piaci validáción és a következő mérföldkő számukra a nemzetközi piacra lépés.

Befektetés mértéke

1 milliárd Ft-ig
Egyedileg meghatározott kisebbségi tulajdonrésszel