Inkubációs befektetési
program

Üdvözlünk a 15 milliós befektetést érő
ötletek korában

Jelentkezem

Ha van egy szuper csapatod és egy innovatív startup ötleted és már csak a finanszírozást keresed hozzá, akkor a Hiventures inkubációs befektetési programját neked találták ki!

Inkubációs befektetési program - Miről szól?

Miről szól az inkubációs befektetési program?

Inkubációs startup befektetési programunk nevéből is adódóan korai életszakaszban lévő vállalkozásoknak kínál finanszírozási lehetőséget az induláshoz. Célunk, hogy a nagy növekedési potenciállal rendelkező startup ötletek és vállalkozások tőketámogatása révén nemzetközi sikerekhez segítsük a hazai vállalkozókat.

A startupok olyan nagy növekedési potenciállal rendelkező, induló innovatív vállalkozások, amelyek nemzetközileg is skálázhatóak és gyorsan változó piaci körülmények között építik terméküket, szolgáltatásukat. Emiatt igen nagy üzleti kockázatokkal kell megküzdeniük, és ezt az üzleti kockázatot segít csökkenteni a Hiventures inkubációs befektetési programja, a hazai piacon egyedülálló finanszírozási támogatást nyújtva a vállalkozóknak és ötletgazdáknak.

Inkubációs befektetési program - Feltételek

Hogyan jelentkezhettek a hiventures inkubációs befektetési programjába?

Ahhoz, hogy sikeresen jelentkezz a Hiventures inkubációs befektetési programba, a következők jellemzik a projektedet:

 • a termék/szolgáltatás technológiáját és/vagy üzleti modelljét tekintve innovatív,
 • jól skálázható
 • dinamikusan növekvő árbevétel várható,
 • rövid időn belül nemzetközi piacra tudsz vele lépni,
 • szakmai és üzleti szempontból kompetens alapítókból álló legalább 2 fős csapatod van
 • kidolgozott a koncepció a termékre vagy szolgáltatásra vonatkozóan
 • meglévő vállalkozás esetén, 5 évnél fiatalabb cég
 • meglévő vállalkozás esetén, Magyarországon alapított, vagy külföldi cég itthoni fióktelepe

Finanszírozás mértéke és formája

A finanszírozás tőkeemelés (törzstőke + tőketartalék) formájában valósul meg.

Az inkubációs befektetés egységesen 9 millió Ft tőkét és 6 millió Ft tagi kölcsönt kínál a vállalkozásotok számára. A tőkéért cserébe 9%-os tulajdonrészt kérünk a támogatott vállalkozásban. A folyósítás két részletben történik. Gyakori kérdések gombra kattintva további részletes információt találsz a finanszírozásra vonatkozóan. A teljes termékleírásunk pedig ezen a linken érhető el.

Elbírálási folyamat

/Online jelentkezés

Online jelentkezés

/Pénzügyi és üzleti tervek kidolgozása

Pénzügyi és üzleti tervek kidolgozása

/Mentor/inkubátor kiválasztása

Mentor/inkubátor kiválasztása

/Befektetési pitch előadása

Befektetési pitch előadása

/Befektetési bizottsági döntés

Befektetési bizottsági döntés

/Befektetési szerződés aláírása

Befektetési szerződés aláírása

/Folyósítás

Folyósítás

Gyakran ismételt kérdések

A vállalkozások számára a külső forrásbevonás legismertebb, talán legkézenfekvőbb módja a hitelfelvétel, amely során a vállalkozás kötelezettséget vállal a hitelező felé, hogy a szerződésben rögzített feltételek szerint, meghatározott kamattal növelten a szerződés lejártáig visszafizeti a tőkerészleteket. Ez azonban bizonyos üzleti elképzelések, fejlesztési, beruházási projektek esetében még akkor sem járható út, ha a szóban forgó vállalkozás jól működik, felkészült menedzsmenttel, ígéretes jövőképpel rendelkezik, mivel a vizsgálható pénzügyi múlt, tőkeerő és biztosítékok hiányában, valamint az iparág kockázatai miatt banki forrásbevonásra igen kevés az esélye.

Ilyen körülmények között érdemes megfontolni a pénzügyi befektetőtől történő tőkebevonást, azaz finanszírozási forrásokért cserébe új tulajdonos „beengedését” a vállalkozásba. A társaság a kockázati tőke befektetővel egy üzlettársat kap, akivel az együttműködés az egymásba helyezett bizalomra épül.

A Hiventures kockázatitőke-befektetést hajt végre a startupokban, amely azt jelenti, hogy társtulajdonos lesz egy valódi innovációt felmutató cégben, amelyben jelentős a növekedési potenciál. Célunk, olyan nagy növekedési potenciállal rendelkező, induló innovatív startup vállalkozások támogatása, amelyek nemzetközileg is skálázhatóak és gyorsan változó piaci körülmények között építik terméküket, szolgáltatásukat. Emiatt igen nagy üzleti kockázatokkal kell megküzdeniük, és ezt az üzleti kockázatot segít csökkenteni a Hiventures inkubációs befektetési programja, a hazai piacon egyedülálló finanszírozási támogatást nyújtva a vállalkozóknak és ötletgazdáknak.

Az inkubációs befektetési program, olyan módon nyújt támogatást ötletgazdáknak, hogy 9 millió forint befektetést ad 9% tulajdonrészért cserébe. Ezáltal ezen korai fázisú cég elméleti értéke 100 millió Ft lesz. Ennek megfelelően ez sem a visszatérítendő, sem a vissza nem térítendő támogatások közé nem tartozó tevékenység. A Hiventures abban érdekelt, hogy ne szerezzen felesleges kontrollt és magas részesedést a startupban, hiszen közös érdekünk, hogy a startup képes legyen irányítani saját üzletét, valamint további tőkebefektetések is megvalósulhassanak. A Hiventures további célja, hogy egy későbbi időpontban (jellemzően 5-7 éven belül) értékesítse tulajdonrészét egy jelentősen magasabb értéken, amellyel a tulajdonosok nyereségre tehetnek szert.

Olyan vállalkozókat keresünk, amelyeknél az alábbi feltételek mindegyike teljesül:

 • a termék/szolgáltatás technológiáját és/vagy üzleti modelljét tekintve innovatív,
 • kidolgozott koncepció a termékre vagy szolgáltatásra vonatkozóan
 • jól skálázható
 • dinamikusan növekvő árbevétel várható,
 • rövid időn belül nemzetközi piacra tud lépni,
 • szakmai és üzleti szempontból kompetens alapítókból áll a legalább 2 fős csapat
 • meglévő vállalkozás esetén, 5 évnél fiatalabb cég
 • meglévő vállalkozás esetén, Magyarországon alapított, vagy külföldi cég itthoni fióktelepe

Azon túl, hogy a termék vagy szolgáltatás jól skálázható és innovatív, nincs kifejezetten meghatározva azon termékek vagy szolgáltatások köre, amelyekkel jelentkezhettek. Ugyanakkor meg kell felelnetek bizonyos prioritásoknak és jogszabályi előírásoknak, amelyek kizárnak egyes területeket (pl.: elsődleges mezőgazdasági termelés vagy dohánytermesztés nem jöhet szóba). Bővebb infóért klikk.

A skálázható üzleti modell azt jelenti, hogy a bevételek növekedésénél jelentősen kisebb mértékben nőnek a költségek, így egyre nagyobb profitot realizálhat a szervezet.

Az ideálisnak vélt termék kifejlesztése viszonylag gyors (max.1-1,5 év). Van valódi fejlesztési igénye, ezért nehezen másolható a versenytársak által, viszont emiatt a fejlesztés drága. Amennyiben viszont elkészül, úgy a szériagyártás költségén kívül egyéb költség nem merül fel, hiszen fejlesztési igény nem jelentkezik újra.

Jó példa: Egy olyan hardver vagy szoftver megoldás, melynek a kifejlesztése drága, de a sokszorosítása viszont már nem igényel szinte semmi többlet költséget a gyártáson kívül. A világ bármely pontján értékesíthető disztribúciós hálózat révén.

Rossz példa: Egy étterem nem jól skálázható, hiszen az első étterem megnyitása szinte ugyanannyi költséggel jár, mint a 10. megnyitása.

Hiventures mentor hálózat

Hiventures mentor pool

Induló vállalkozás esetében kiemelten fontosnak tartjuk egy tapasztalt szakember támogatását a piaci és/vagy üzleti kockázat minimalizálása érdekében. A Hiventures inkubációs befektetési programjára számos esetben vállalkozási tapasztalattal még nem, de innovatív ötlettel már rendelkező alapítók jelentkeznek.

Ezen startupok sikeres piacra lépése érdekében hoztuk létre a mentor hálózatunkat avagy a Hiventures Mentor Pool-t, amelybe iparági tapasztalattal rendelkező szakembereket gyűjtünk. Mentoraink olyan szakemberek, akik üzletfejlesztésben és cégépítésben rendelkeznek tapasztalatokkal és már sikerrel építettek fel egy vállalkozást.

portfóliónk

Hiventures befektetési programok

Inkubáció

Inkubációs befektetés

Kiknek?

Ötletgazdáknak, akik innovatív termékkel vagy szolgáltatásukra vonatkozóan kész koncepcióval rendelkeznek és legalább 2 fős csapatként finanszírozást keresnek startup vállalkozásuk elindításához.

Befektetés mértéke

15 – 65 millió Ft
9%-os tulajdonrésszel

Magvető

Magvető befektetés

Kiknek?

Kész termékkel, prototípussal, validált üzleti modellel és legalább 1 értékesítéssel, valamint folyamatban lévő piaci tesztekkel, rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozásoknak.

Befektetés mértéke

65 – 500 millió Ft
Egyedileg meghatározott kisebbségi tulajdonrész

Növekedési

Növekedési befektetés

Kiknek?

Minimum 50 millió forintos árbevétellel és nagy növekedési potenciállal rendelkező innovatív vállalkozásoknak, akik túl vannak a piaci validáción és a következő mérföldkő számukra a nemzetközi piacra lépés.

Befektetés mértéke

1 milliárd Ft-ig
Egyedileg meghatározott kisebbségi tulajdonrésszel